Ledig tjänst

Contac Solutions AB startade 2003 och är ett industri- och handelsföretag som förser industrin med elektromekaniska produkter. Vi omsätter ca 250 MSEK och har 240 anställda i gruppen. Vi har produktion, lager och huvudkontor i Bollebygd, produktionsenheter i Ljungby och Västervik, försäljningskontor i Stockholm, egen fabrik i Rumänien och via vårt dotterbolag egen fabrik och ett antal partners i Kina. Sverige är en viktig marknad för oss men exporthandelen ökar snabbt och vi arbetar aktivt med kunder i många länder ex. Tyskland, England, USA, Kina m.fl. För mer information besök vår hemsida www.contac.se

Strategisk Inköpschef till växande industri- och handelsföretag

Som ett led i vår fortsatta expansion söker vi nu en Strategisk Inköpschef som skall ansvara för vår fortsatta utveckling inom strategiskt inköp för samtliga av våra producerande enheter i främst Bollebygd och Ljungby samt Kina. Våra kunder är främst industriföretag som tillverkar produkter som innehåller någon form av elektronik och där vi producerar kundunika lösningar från start till leverans. För rätt person finns det stora möjligheter till en mycket god utveckling.

Beskrivning av tjänsten

Som Strategisk Inköpschef hos oss blir du en drivande och viktig del av Contacs fortsatta utveckling.
Du skapar strategier och aktiviteter där du bl a driver olika förbättringsprojekt inom t ex transfer, cost-down, logistik, affärssystem, lager m.m. Förutom att stötta vår verksamhet i Sverige kommer du att ha mycket kontakt med våra fabriker i Kina och Rumänien. Du kommer ingå i företagets ledningsgrupp och rapporterar till VD.

Vårt huvudkontor ligger i Bollebygd och vi ser helst att du utgår därifrån men för rätt person kan även andra orter vara aktuella. Tjänsten är tillsvidaretjänst på heltid med tillsättning snarast.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Samordna inköpen från samtliga producerande enheter
  • Driva kostnadsbesparings-/transferprojekt
  • Driva och samordna offerter från våra producerande enheter
  • Leda inköpsteamet
  • Stötta enheterna med operativt inköp vid behov
  • Utveckla och följa upp att leverantörer presterar enligt våra krav
  • Medverka i företagets ledningsgrupp
 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av inköp gärna helst både strategiskt och operativt, gärna med en relevant högskoleexamen eller annan eftergymnasial utbildning inom inköp. Vi tror att du har en erfarenhet från producerande bolag och vi ser en fördel om du har jobbat med inköp av elektronik, inte minst kablagerelaterade produkter. Det är dock inget krav.  Kanske jobbar du idag som operativ inköpare men vill ta nästa steg. Du är en duktig förhandlare och gillar att göra bra affärer. Vidare är du van vid att arbeta mot tydliga krav gällande deadlines, kvalitet och leveransprecision. Du har teknisk förståelse, behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift och har goda kunskaper i affärssystem, som Monitor, Pyramid, SAP eller liknande.

Personliga egenskaper

Rollen som Strategisk Inköpschef kräver att du har företagaranda och kommersiellt tänkande. Du är driven och målinriktad samtidigt som du har en relationsskapande och ödmjuk framtoning. Du har förmåga att framgångsrikt leda och följa upp både andras och ditt eget arbete. Du vet vem du är och är bekväm i din roll med gott självförtroende. Vidare är du analytisk och strukturerad. Mycket viktigt är att du är prestigelös och har både vilja och förmåga att växla mellan strategiska frågor och operativa detaljer.

Vi erbjuder

En spännande roll i ett expansivt företag med kompetenta kollegor och där vi ser ljust på framtiden.

För den som antar utmaningen kommer det finnas goda möjligheter till yrkesmässig såväl som personlig utveckling. Vi är ett positivt gäng som gillar och är bra på det vi gör samtidigt som vi stöttar varandra och har kul på jobbet.

Ansökan

Vi tar emot ansökningar löpande och tjänsten kommer att tillsättas när vi hittar den vi söker. Välkommen med din ansökan till jobb@contac.se . För mer information om bolaget besök gärna vår hemsida. Önskas ytterligare information kan Ni kontakta VD Anders Carlsson 033-28 97 62.