Support

Ta del av de vanligaste frågorna kring
våra produkter och tillverkningsprocess

Frågor & svar

Vi har normalt ingen ”egen” moq utan den styrs ofta av hur vi kan köpa material. Sen finns det självklart vissa typer av processer som blir för kostsamma att använda till väldigt låg volym.

Vi kan tillverka i princip alla typer av kablage. Vi har verktyg till många olika fabrikat av terminaler, tex TE, Molex, Amphenol, Hirose, JST, Harting, Ilme osv. Vi hjälper Er med alltifrån enstaka kablage till högvolymsproduktion.

Det flesta kablagen gjuter vi en vertikalgjutmaskin. Det är både kostnadseffektivt och ger en fin yta. Det är en så kallad högtrycksmetod. Alternativet kan vara en lågtrycksmetod där man istället för att skjuta in gjutmassan med ett tryck så är det mer som en vätska man häller i sitt verktyg som stelnar. Ett ganska vanligt materia är Macromelt ifrån Henkel men det finns andra alternativ också. Vi gjuter i tex PUR, TPE och PVC.

Våra kunder är allt ifrån nya hi-tech start ups till globala jättekoncerner. Vi försöker anpassa oss till resp kunds behov. För det lilla företaget är kanske snabbhet viktigast medan stora koncerner har mer fokus på PPAP, PSW, IMDS och liknande krav. Kontakta oss för referenser.

Det beror helt på vilket typ av produkt det handlar om. Ett enkelt övergjutningsverktyg typ en USB kontakt kan kosta ifrån USD 300 och uppåt kan ett komplext plastverktyg kosta KUSD 10. För att kunna ge ett exakt svar måste vi ha underlag att titta på.

Ledtiden beror oftast på ledtiden på material. Prover går ofta att lösa snabbt genom att köpa material ifrån katalogdistributörer till lite högre kostnad. Då kan det gå på någon vecka. För serieleveranser i nya projekt räknar vi ofta med 5-6 veckor men ibland måste man räkna med upp till 12 veckor beroende på hur materialsituationen ser ut.

Vi har varit verksamma i Kina sen 2003 och har mycket kunskap och erfarenhet av att tillverka i Kina. Vi äger vår fabrik till 100% och vi har processer och en infrastruktur som man normalt inte hittar om det inte rör sig m betydligt större verksamheter. Både vår inköpsavdelning och QC jobbar hårt med att både finna och kontrollera våra partners och leverantörer för att säkerställa att det vi köper håller den nivån vi förväntar oss. Man kan vara trygg med att det som vi levererar håller en mycket hög nivå oavsett om vi har producerat i Sverige eller Kina.

Har du andra frågor?

Då är du varmt välkommen att höra av dig.


Nyheter & Press

Vi hjälper
dig hela vägen…

Genom våra försäljningkontor i Sverige och personliga besök hjälper dig att hitta den bästa lösningen med hänsyn till dina krav på utförande, kostnader, funktion och kvalitet. Kontakta oss så tar vi snabbt fram ett förslag och en offert. Vi har även resurser för att på kort tid ta fram utfallsprover och prototyper. Välkommen till oss på Contac. Vårt mål är att du skall tjäna mer pengar på dina kvalitetsprodukter!